Thursday 31 July 2014

Lautailua!

Hei taas kaikille! Nyt taas kuulumisia Uudesta-Seelannista! On torstai paiva, koulu jai talta paivalta valiin kurkkukivun vuoksi. Toivottavasti tassa tullaan terveeksi ennen viikonloppua. Viikko on mennyt kohtalaisen hyvin, koulussa perus meininkia. Keskiviikkona oli tarkoituksena pitaa uusien vaihtareiden kanssa yhden yon retki vuorille. Suunnitelmat peruuntuivat huonon saan takia. Koko eilisen paivan satoi ja muutama jyrahdyskin kuului.



 Oltiin tiistaina OP(outdoor pursuit) ryhman kanssa laskettelemassa laheisella vuorella Treblecone nimisessa keskuksessa. Oli mukavaa paasta muutaman kuukauden tauon jalkeen makeen. Koulun liikunta tunneilla meilla on lautailu opettaja mukana, meidat jaettiin ryhmiin tason mukaan. Olin parhaassa ryhmassa ja paastiin laskemaan vahan backcountria. Oli aika eri maailmaa kun suomen rinteet, mutta ollaanhan maailman toisella puolella, niin ei mikaan ihme. Oli hieman alku kankeutta, ensimmaiset pari laskua tuntui, etta lauta vie miesta, eika mies lautaa. Kyllahan sielta hengissa selvittiin, vaikka yksi pelottava tilanne tuli. Suomessa on tottunut, etta voi menna mista vaan, eika tiputukset paata huimaa. Taalla saa katsoa mista laskee, menin tyyytyvaisena switchina (vaara jalka edella) oli tarkoitus tehda switch backside 180 sellaisen pienen nakoisesta pompusta. Noh... ei ollutkaan niin pieni vaan mukavan jyrkka maki toisella puolella ja niinhan mina hyvan lennon jalkeen menin mukkelismakkelis makea pitkin. Oli onni ettei ollut kivikkoa, koska sielta loytyy monia kallioita ja kivia. Oli hyva huomata nain aluksi, etta taalla pitaa oikeasti kayttaa paata ennenkuin menee ja hyppaa.
Treblecone tarjoaa lahinna mukavat rinteet ei niinkaan parkkia. Mutta hauskaa oli ja aina sita hymya irtoaa, kun laskemaan paasee tauon jalkeen! Viikonloppuna olisi tarkoitus paasta Cardronaan, jota olen pitkaan odottanut! Toivottavasti tama flunssa on siihen mennessa ohi. Vilustuin tiistaina laskettelun jalkeen, jouduttiin odottamaan autossa hieman yli tunti ennenkuin paastiin lahtemaan koululle. Yksi oppilaista oli satuttanut selkansa, han sai apua henkilokunnalta ja opettajan piti olla paikalla. Odoteltiin autossa sen aikaa kunnes asia jarjestyy, loppujen lopuksi ambulanssi tuli hakemaan luokkatoverin ja han meni sairaalaan jatko tutkimuksiin. 
Hyvilla mielin odottelen viikonloppua, toivottavasti pikku flunssa selatetaan ennen sita! 
Taalla edes taivas ei ole rajana, laskettelu keskus on reilu 2km merenpinnasta. 
Muutamat kuvat olen jo jakanut instagramissa tilillani @waltterivaakanainen
 Taustalla nakyy Lake Wanaka ja kaukana nakyyy myos Wanakan keskusta.
Haha, maisema selfie.

Tallanen lautailu aiheinen postaus. Terveisia perheelle, sukulaisille, kavereille ja kaikille lukijoille!

2 comments:

  1. Tosi kivoi kuvii! Näyttäis ehkä vielä kivemmilta vähän isompina:)

    (Esim kuvan klikkaus ja "suuri" tai "erittäin suuri")

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos, seuraaviin julkaisuihin tulee kuvat isompina, niin on mukavampi katsella.

      Delete